Top căutări pe Google 2019: Black Friday, lider absolut în România
Autor: Mara Ivan pe 10 dec 2019 / 20:25 | Articole recomandate

Un clasament la sfârșit de an

Cea mai populară căutare a românilor pe Google în anul 2019 a fost "eMag Black Friday", urmată de „Răzvan Ciobanu” și „About You”, au arătat reprezentanții Google România, marți, în cadrul unui eveniment în care au prezentat topul căutărilor din România.

O explicație, pe lângă interesul pentru cumpărături și reduceri, ar fi faptul că retailerul online a demarat campania de Black Friday cu două săptămâni înainte de 29 noiembrie, data la care începe evenimentul de reduceri la nivel global, ceea ce a înmulțit căutările în luna noiembre, scrie Mediafax.

Alegerile europarlamentare au antrenat mai mult interes din partea internauților decât alegerile prezidențiale, potrivit căutărilor Google. "Poate campania pentru prezidențiale a fost mai plictisitoare (decât europarlamentarele) și temele erau mai cunoscute", a opinat Elisabeta Moraru, country-manager Google România.

Topul celor mai căutate telefoane este condus de iPhone 11, urmat de Samsung S10 și Samsung A10. În topul celor mai căutate rețete pe Google se găsesc rețete pentru "socată tradițională", colivă și ciorbă de burtă.

Citește și Ce s-a dezbătut pe Twitter în 2019. Filme, incendii, Donald Trump

În clasamentul filmelor, producția Aquaman a urcat pe primul loc, urmat de Avengers Endgame. Un singur film românesc a intrat în top 10 căutări, respectiv ecranizarea "Oh, Ramona!". Cel mai căutat eveniment sportiv a fost meciul de fotbal al tricolorilor cu Suedia.

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele