Traseu modificat pentru mai multe linii de autobuz din zona Drumul Taberei
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Aplicație mobilă pentru elevii din București care vor să obțină abonamentul gratuit de transport
Aplicație mobilă pentru elevii din București care vor să obțină abonamentul gratuit de transport
Alte cinci linii de transport în comun de suprafaţă, din totalul celor 21 care deservesc peste 350.000 de locuitori ai cartierului bucureştean Drumul Taberei, vor fi reorganizate, cu orar optimizat, începând de sâmbătă, 18 septembrie, a anunţat Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti - Ilfov (TPBI).

De asemenea, vor fi puse în funcţiune şi două noi terminale: "Valea Ialomiţei" şi "Dedeman Ghencea".

Astfel, devierea liniei 105 pe ramura de nord a bulevardului Drumul Taberei susţine linia 168, care a devenit extrem de solicitată după deschiderea Anului şcolar şi după eliminarea unor linii care dublau nejustificat acest traseu. De sâmbătă, linia 105 va funcţiona în ambele sensuri de la terminalul "Valea Oltului", pe Strada Valea Oltului, Strada Valea Argeşului, Drumul Taberei (ramura de nord), apoi traseul actual.

Prin remodelarea liniei 138, care tranzitează cartierul Drumul Taberei, din cartierul Militari până la noul terminal "Dedeman Ghencea", este asigurată o legătură extrem de necesară între cele două cartiere, dar şi preluarea călătorilor către zone foarte importante pentru cetăţenii Sectorului 6.

Potrivit TPBI, de sâmbătă, linia 138 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul "Cartier Militari" şi intersecţia Bulevardul Timişoara/ Strada Romancierilor, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri pe Strada Romancierilor, Drumul Taberei (inel şi ramura de sud), Strada Braşov, până la noul terminal "Dedeman Ghencea".

Şi autobuzele liniei 168 vor circula puţin diferit: pe traseul de bază între terminalul "Cartier Constantin Brâncuşi" şi intersecţia Aleea Masa Tăcerii/ Strada Valea Oltului, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri pe Strada Valea Oltului, Strada Valea Ialomiţei, Drumul Taberei (ramura de nord) şi traseul actual.

Tot începând cu 18 septembrie, linia 173 va avea capătul la noul terminal Valea Ialomiţei şi nu la Valea Argeşului, ca până acum. Astfel, linia va funcţiona pe traseul de bază între terminalul "Şura Mare" şi intersecţia Drumul Taberei/ Strada Valea Argeşului, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri pe Drumul Taberei, Strada Valea Ialomiţei, terminal "Valea Ialomiţei".

Totodată, linia 221 va funcţiona între terminalul "CET Vest Militari" şi intersecţia Strada Valea Argeşului/ Drumul Taberei, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri pe Drumul Taberei (ramura de sud), Strada Braşov, până la noul terminal "Dedeman Ghencea".

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti - Ilfov (TPBI) precizează că a decis remodelarea liniilor existente şi introducerea uneia noi în acest ansamblu de locuinţe al Sectorului 6, având în vedere funcţionalitatea noii magistrale de metrou şi pe baza propunerilor primite de la călători, a unor sondaje efectuate în rândul populaţiei, dar şi a simulărilor realizate de specialişti.

TPBI este primul organism, creat la nivel regional, care a fost constituit sub forma unei structuri de cooperare a celor 42 de autorităţi publice locale din regiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Reguli noi pentru agenții imobiliari

Un proiect de lege recent depus la Senatul României...

Avertizare meteo. Iarna se întoarce în forță

Meteorologii au transmis o avertizare generală valabilă...

Banca Centrală a Greciei, pesimistă cu privire la anul 2024

Banca Greciei a înrăutăţit estimările privind anul în...


pixel