Trei lucruri de știut despre vaccinul Johnson & Johnson
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
România va imuniza cu patru vaccinuri
România va imuniza cu patru vaccinuri
Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) tocmai a autorizat comercializarea unui al patrulea vaccin împotriva COVID-19 joi, 11 martie. 

Serul de la Johnson & Johnson este singurul vaccin autorizat în UE care necesită o singură doză, spre deosebire de vaccinurile de la Pfizer / BioNtech, Moderna și AstraZeneca, scrie Science & Vie.

Acest vaccin are un dublu avantaj: este necesară o singură injecție, iar depozitarea acestuia nu necesită frigidere speciale. Laboratorul estimează că vaccinul său rămâne stabil timp de 2 ani la -20 ° C și timp de 3 luni între 2 și 8 ° C.
În comparație, vaccinul ARN mesager al Pfizer care trebuie păstrat la o temperatură între -60 și -80 ° C, iar cel de la Moderna trebuie păstrat la -20 ° C.

85% eficient împotriva formelor severe de COVID-19

Au fost efectuate studii clinice ale vaccinului J&J pe aproape 44.000 de participanți, provenind de pe trei continente. Dintre aceștia, 34% au depășit vârsta de 60 de ani și 41% dintre indivizi au prezentat comorbidități asociate cu un risc crescut de a dezvolta o formă severă de COVID-19.

Rezultatele acestui studiu arată că vaccinul este 85% eficient împotriva formelor severe la 28 de zile de la injectare.

Având în vedere toate cazurile simptomatice de COVID-19, vaccinul Johnson & Johnson este eficient la 67% la două săptămâni după injectare. Cu alte cuvinte, vaccinul are ca rezultat o reducere cu 67% a numărului de cazuri simptomatice la persoanele care au primit injecția.

Citește și: Europenii au aprobat încă un VACCIN COVID-19. Este altfel decât celelalte

EMA afirmă că „efectele secundare ale vaccinului J&J au fost în general ușoare sau moderate și au dispărut la câteva zile după vaccinare. Cele mai frecvente au fost durerea la locul injectării, cefaleea, oboseala, durerea musculară și greața. ”

Laboratorul Johnson & Johnson a declarat că vaccinul său este, de asemenea, eficient împotriva variantelor SARS-CoV-2.

O singură doză necesară pentru COVID-19

Marea diferență față de vaccinurile autorizate anterior în Uniunea Europeană este că cel de la J&J necesită doar o singură injecție pentru a fi eficientă - un avantaj real care va facilita depozitarea și distribuția acestora.

Un vaccin cu vector viral

Vaccinul Janssen nu este un vaccin ARN mesager ca cel din laboratoarele Moderna și Pfizer. Acesta se bazează pe tehnologia vectorului viral, precum cel al laboratorului AstraZeneca. 

Cum funcționează vaccinul J&J?

Principiul este de a injecta un virus atenuat a cărui structură genetică este modificată pentru a produce proteine ​​pentru coronavirus.

Prin urmare, vaccinul constă dintr-un adenovirus, modificat pentru a conține gena care face proteina spike SARS-CoV-2 (proteina spike este cea care permite virusului să se lege de receptorii din celulele umane).

Astfel, sistemul imunitar al persoanei vaccinate va recunoaște această proteină spike în timpul unei infecții viitoare și, prin urmare, va produce anticorpi și își va activa limfocitele T pentru a se proteja de virus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel