Trei zile de bombardamente în Fâşia Gaza
Autor: Antonia Popescu pe 14 sep, 12:12 | Articole recomandate

Trei zile de bombardamente în Fâşia Gaza

Armata israeliană a declarat că a lovit câteva obiective militare Hamas, ca răspuns la rachetele ce au fost trase din această zonă disputată duminică seară.

Tensiunile dintre Israel și Hamas sunt în creștere după evadarea a 6 deținuți palestinieni dintr-o închisoare de maximă securitate.  Avioanele israeliene au lovit câteva ținte în Fâșia Gaza, marcând o a treia noapte consecutivă de ostilități.

Armata israeliană a declarat că a lovit câteva obiective militare Hamas, ca răspuns la rachetele ce au fost trase din această zonă disputată duminică seară. Nu au fost raportate victime.

Țintele au fost patru complexe militare Hamas, precum și producția de armament și intrarea într-un tunel subteran, potrivit unui tweet al armatei israeliene.

”Atacurile au fost un răspuns la evadarea celor 6 prizonieri palestinieni din închisoarea israeliană de maximă securitate”, a spus Hazma Qasem, purtătorul de cuvânt Hamas. Doi dintre prizonieri sunt încă în libertate.

Se pregătesc NOI RESTRICȚII. Accesul în spațiile publice s-ar putea face doar cu certificatul de vaccinare

”Ocupația israeliană încearcă să slăbească moralul palestinienilor și să instaureze frica”, a precizat el.

El a adăugat că orice escaladare a conflictului, inclusiv potențiala ucidere a celor doi prizonieri încă în libertate, sau atacurile asupra taberei Jenin nu va fi tolerată.

Israelul acuză Iranul că antrenează celule teroriste să folosească drone

Ministrul israelian al apărării, Benny Gantz, a acuzat duminică Iranul că antrenează la o bază aeriană de lângă oraşul Isfahan miliţii din Yemen, Irak, Siria şi Liban să folosească drone ”cu rază de acţiune de mii de kilometri” şi pe care le distribuie în regiune, relatează agenţiile Reuters şi EFE.

”Iranul a dezvoltat un ”terorism indirect” desfăşurat prin ”exerciţii teroriste” care-l ajută să-şi atingă obiectivele economice, politice şi militare”, a spus Gantz la conferinţa anuală a Institutului Internaţional pentru Luptă împotriva Terorismului de la Universitatea Reichman.

Potrivit ministrului israelian, drone fabricate în Iran sunt distribuite în Yemen, Irak, Siria şi Liban, unde Teheranul are relaţii apropiate cu miliţii şiite şi grupări armate satelit, el acuzând în plus Iranul că încearcă să transmită cunoştinţe tehnice necesare producerii de drone şi în Fâşia Gaza, unde are legături cu organizaţiile islamiste Hamas şi Jihadul Islamic.

Potrivit Israelului, SUA şi Marii Britanii, iranienii că se află în spatele atacului cu dronă comis la sfârşitul lunii iulie în Marea Arabiei asupra petrolierului Mercer Street operat de o companie israeliană, atac soldat cu moartea a doi membri ai echipajului, un român şi un britanic, în timp ce Teheranul neagă orice implicare.


Articole recomandate Vezi toate articolele