TROLEIBUZE cu BATERII în Târgu Jiu. Care este prețul unui vehicul
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Ministerul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei a încheiat un contract de finanţare în valoare totală de 23.715.000,00 de lei fără TVA, prin Programul Operaţional Regional, pentru achiziţionarea a nouă troleibuze cu autonomie destinate transportului public din Târgu Jiu.

Prețul unui troleibuz este foarte piperat, aproximativ 550 de mii de euro, dar autoritățile spun că vehiculul va circula și în zonele unde nu există rețea catenară pentru troleibuze, întrucât dispune de baterii capabile să alimenteze motorul electric.

"Achiziţia de mijloace electrice are ca scop facilitarea unui transport public modern pentru locuitorii municipiului Târgu Jiu, dar reprezintă şi o investiţie verde, prietenoasă cu mediul şi adaptată politicilor asumate de actuala coaliţie", a declarat ministrul Cseke Attila, citat în comunicatul de presă.

Conform sursei citate, achiziţia presupune punerea în circulaţie a unor troleibuze care pot funcţiona fie folosind reţeaua catenară, fie pot circula autonom, pe bateria proprie. Astfel, municipiul Târgu Jiu va beneficia de un traseu de circulaţie cu troleibuzul şi în zonele unde nu este prevăzută reţeaua electrică. Mai exact, o porţiune din traseul de transport public va putea fi utilizată chiar dacă nu există, în zonă, un sistem de suspendare a liniilor de tracţiune specifică acestui tip de transport public.

În comunicat se mai precizează că proiectul prevede atât atingerea obiectivelor de mediu prin achiziţionarea celor nouă troleibuze moderne, cât şi facilitarea mobilităţii pentru locuitorii din Târgu Jiu, care vor beneficia de un traseu extins al transportului public de călători. În urma finalizării fără contestaţii a procesului atribuirii achiziţiei publice, a fost declarat ca ofertant câştigător o companie din Polonia, care va furniza, în termen de 15 luni de la momentul semnării contractului dintre beneficiar şi operatorul economic, nouă troleibuze cu autonomie, de lungime de circa 12 metri, tipul vehiculului fiind Solaris Trollino 12.

"Firma Solaris este câştigătorul licitaţiei pentru a doua tranşă de troleibuze ce urmează să vină la Târgu Jiu. Este vorba de 9 mijloace de transport în comun cu autonomie extinsă, care pot circula şi în afara reţelei. Vă reamintesc că avem în derulare un proiect pe fonduri europene care prevede achiziţionarea a 20 de troleibuze: 9 cu autonomie extinsă şi 11 obişnuite. Cele 11 vin din această toamnă, fiind produse tot de firma Solaris. Este un proiect amplu, menit să modernizeze transportul în comun la nivelul municipiului. Mi-aş fi dorit ca aceste proiecte să se deruleze mult mai rapid. Procedurile sunt, însă, complexe şi necesită timp. În luna septembrie, primul troleibuz produs de Solaris pentru noi vine la Târgu Jiu", a scris joi, pe pagina sa de Facebook, primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel