Urmărește dezbaterea live

Trump a găsit vinovații pentru problemele economiei din SUA. Și nu este China
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Economia americană ar înregistra un ritm de creştere de aproape 4% dacă nu ar fi fost efectul persistent al majorării dobânzilor de către Rezervei Federale a SUA
Economia americană ar înregistra un ritm de creştere de aproape 4% dacă nu ar fi fost efectul persistent al majorării dobânzilor de către Rezervei Federale a SUA
Economia americană ar înregistra un ritm de creştere de aproape 4% dacă nu ar fi fost efectul persistent al majorării dobânzilor de către Rezervei Federale a SUA (Fed) în 2018, a afirmat miercuri pentru CNBC preşedintele Donald Trump, în marja Forumului Economic de la Davos, transmite Reuters. 

"Acum, cu toate acestea, dacă nu ar fi existat o majorare semnificativă a dobânzii, cred că am fi fost aproape de 4%. Şi aş putea vedea încă 5.000 - 10.000 de puncte în plus în indicele Dow Jones Industrial Average al Bursei de la New York. Dar efectul a fost ucigător când ei au majorat ratele dobânzilor. A fost chiar o mare greşeală", a declarat şeful statului american.

Trump vrea acord comercial cu UE. Dorește alte reguli

În trimestrul trei din 2019, economia SUA a înregistrat în ritm anual o creştere de 2,1%.

De asemenea, Trump a declarat pentru CNBC că problemele cu care se confruntă Boeing şi greva de la General Motors au afectat economia.

În octombrie, Rezerva Federală a SUA a redus dobânda de politică monetară până la un interval cuprins între 1,50% şi 1,75%, după ce creşterea economiei americane a încetinit. Preşedintele Fed, Jerome Powell, a sugerat că nu se aşteaptă la o nouă reducere a dobânzii în cazul în care condiţiile economice nu se vor înrăutăţi neaşteptat.

În 2019, Fed a redus de trei ori costurile de împrumut, pentru a preveni riscurile de încetinire a economiei, ca urmare a tensiunilor comerciale dintre SUA şi China, dar şi a scăderii activităţii economiei mondiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...


pixel