Donald Trump atacă frontal rețeaua TikTok
Autor: Oana Pavelescu pe 10 iul, 14:30 | Articole recomandate

TikTok

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a pus gând rău aplicației mobile TikTok.

Liderul de la Casa Albă a declarat că administrația sa are în vedere interzicerea aplicației TikTok în SUA din cauza modului în care China a gestionat noul coronavirus, scrie Bloomberg.

Comentariile lui Trump au venit la o zi după ce Mike Pompeo a spus că se dorește interzicerea aplicației a cărei companie mamă este ByteDance Ltd. din China.

Trump nu a oferit niciun detaliu în plus. El a spus că interzicerea TikTok este „unul dintre multe” moduri în care încearcă să dea o lecție Guvernului de la Beijing din cauza noului coronavirus, care a infectat aproape 3 milioane de oameni în SUA și a ucis peste 130.000.

Locuitorilor din Hong Kong le-a fost INTERZISĂ utilizarea aplicației TIKTOK

TikTok este și subiectul unei anchete a Comisiei Federale de Comerț (FTC) și a Departamentului de Justiție (DOJ) din SUA privind practicile sale privind datele personale. TikTok este suspectată că ar colecta datele copiilor cu vârste de sub 13 ani fără acordul părinților acestora.

TikTok, pe de altă parte, a scos cartea americană pe care o are în mânecă și a invocat faptul că are un CEO cetățean SUA și că are sute de angajați și că este lider în securitate cibernetică pe teritoriul Statelor Unite.

CEO-ul TikTok este fostul executiv al Walt Disney Co., Kevin Mayer, care ocipă și funcția de șef de operațiuni la ByteDance.

 

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele