Trump ordonă Amazon și eBay să nu mai livreze aceste mărfuri
Autor: Oana Pavelescu pe 11 iun, 09:21 | Declarația zilei

Nici amazon.com și nici ebay.com nu mai au voie să vândă aceste mărfuri

Administrația Trump ordonă celor două cele mai mari companii de comerț electronic din S.U.A., respectiv Amazon.com și EBay, să înceteze vânzarea de produse care nu sunt certificate ca sigure.

Ordinul vizează printre altele dezinfectanții neaprobați ori nesiguri, inclusiv produse despre care se afirmă fals că ucid SARS-CoV-2, notează Bloomberg.

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) a emis un ordin către cele două companii pe care le instruiesc să înceteze vânzarea sau distribuirea a 70 de produse, inclusiv spray-uri, lănțișoare și alte echipamente, uneori, considerate a „preveni epidemiile”.

În conformitate cu ordinele APM, companiile sunt obligate să scoată produsele de pe site-urile lor și să certifice că au făcut acest lucru. Nerespectarea avizelor de scoatere de la vânzare expun companiile la penalități civile de până la 20.288 USD pe fiecare vânzare.

Acțiunea APM este cea mai recentă mișcare a autorităților de reglementare din SUA de a stopa vânzarea de măști, produse de curățat și alte produse care sunt promovate în mod fals că ar ajuta la salvarea oamenilor de coronavirus.

Jeff Bezos: Întrebarea care i-a adus miliarde de dolari

Și Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) și Comisia Federală a Comerțului au emis, de asemenea, scrisori de avertizare către companiile care promovează false tratamente împotriva Covid-19, inclusiv suplimente alimentare din argint oferite de teleevanghelistul Jim Bakker. De asemenea, oficialii federali au confiscat mărfuri care erau prezentate ca de tratamente false și dispozitive de protecție care erau importate în  S.U.A.

APM vizează Amazon.com Services și EBay și pentru rolul lor în facilitarea vânzărilor de pesticide și dispozitive pesticide neînregistrate, inclusiv prin distribuirea acestora. De exemplu, în timp ce produsele de pe Amazon.com sunt oferite de către vânzători terți, Amazon ajută și la expedierea produselor, se spune în ordinul emis de agenție.

"EBay și Amazon au cu siguranță o obligație legală și într-un fel și obligația corporativă pentru a se asigura că produsele de genul acesta nu sunt pe site-urile lor", a spus Doug Benevento, administrator adjunct al APM. Controlul comerțului electronic „întrerupe vânzarea acestor produse care sunt ineficiente sau potențial periculoase pentru oameni.”

Te-ar putea interesa și...
Declarația zilei Vezi toate articolele