Turcan aruncă BOMBA! Decizii-ȘOC pentru SPORURILE de la STAT
Autor: Ciprian Dumitrache , Antonio Grigore pe 01 Martie, 10:58 | Articole recomandate

Turcan aruncă BOMBA! Decizii-ȘOC pentru SPORURILE de la STAT

Ministrul Muncii, Raluca Turcan a explicat cum s-a ajuns ca foarte multi bugetari să primească sporuri de calculator sau de praf. Salariile mari vor fi reduse prin eliminarea unor sporuri sau vor fi înghețate.

“După ce s-a stabilit un cadru unitar de salarizare relativ echilibrat, excepţiile au ajuns să devină regulă şi dintr-un context legal în care în sistemul bugetar există o anumită aşezare pe grilă, cu un salariu minim, cu un salariu maxim şi sporurile să fie acordate fie pentru o anumită categorie profesională, fie pentru a motiva angajaţii, am ajuns ca prin lobby făcut în Parlament ca diferite categorii profesionale să apară cu excepţii de la regula stabilită pentru toţi bugetarii”, a declarat ministrul.

Citește și: BANII românilor sunt în PERICOL? Turcan se pregătește de TĂIERI

"În legea salarizării există un articol prin care nivelul sporurilor este limitat la 30% la nivelul ordonatorului de credite. Acesta este un articol, ori prezentarea trunchiată a unui text de lege este similară cu minciuna sau manipularea, pentru că la două articole mai jos apar excepţiile.", a spus Raluca Turcan

Prin excepţie de la plafonarea nivelului sporurilor la 30% la nivelul ordonatorului de credit vin următoarele domenii. Şi după aceea intră sănătatea, justiţia, asistenţa socială, partea de apărare şi ordine publică. Sunt salariile cărora li se adaugă sporuri cu până la 85%, dar asta nu înseamnă că toţi angajaţii din sănătate au sporuri de 85%. Evident, există segmente din sănătate unde sporurile merg chiar şi la 85%”, a explicat ministrul Muncii.

 


Articole recomandate Vezi toate articolele