Twitter și TikTok, discuții strategice. Bill Gates: O cană de otravă
Autor: Simona Haiduc pe 09 aug, 11:11 | Articole recomandate

Bill Gates anunță negocieri cumplite

Twitter a angajat discuții preliminare în vederea unei eventuale regrupări cu TikTok, aplicație pe care președintele american, Donald Trump, o acuză de spionaj în profitul Chinei și amenință să o interzică în Statele Unite. Între timp, Bill Gates, fondatorul Microsoft, compania care s-a arătat dispusă să preia TikTok, a catalogat drept ”o cană cu otravă” implicarea ministerului american al Finanțelor în negocieri.

Informația, difuzată de cotidianul The Wall Street Journal, nu a fost oficial confirmată de Twitter și TikTok, deși se vorbește despre surse la curent cu mersul negocierilor. 

Trump a semnat, joi, un decret ce interzice ”persoanelor aflate sub jurisdicție americană” orice tranzacție cu ByteDance, compania mamă a TikTok, evocând o ”urgență națională”. 

În același timp, Trump a anunțat că nu are nimic împotrivă dacă un grup american cumpără TikTok înainte de 15 septembrie, dar a avertizat că serviciul va fi interzis pe pământ american și că nici o tranzacție nu va avea loc din SUA. 

Bill Gates: Cană cu otravă 

În acest context, Microsoft și-a anunțat intenția de a preluat TikTok, dar nu o participație, ci întreaga afacere. Într-un dialog cu publicația Wired, miliardarul american Bill Gates, fondatorul Microsoft, a catalogat drept stranii principiile impuse de Casa Albă în privința TikTok. 

Citește și Microsoft vrea să pună mâna pe TikTok. Pe TOATĂ afacerea

În opinia omului omului de afaceri, dacă Microsoft se decide să cumpere TikTok, va trebuie să respecte condițiile impuse de președintele Donald Trump, inclusiv posibilitatea participării la tranzacție a ministerului american al Finanțelor, ”ceea ce este cu atât mai straniu”. ”Este ca o cană cu otravă”, a adăugat Gates.

Preluarea acestui serviciu de către Microsoft se anunță un proces de lungă durată și dificil, deosebit de greu, crede Bill Gates. ”Cine știe ce se va întâmpla, până la urmă, cu această tranzacție”, a adăugat el fără alte detalii. 

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele