Ultima modă în Silicon Valley. Cum muncesc angajații
Autor: Simona Haiduc pe 10 dec 2019 / 01:34 | Articole recomandate

Să fie cât mai confortabil

Angajații start-up-urilor din Silicon Valley au voie să-și petreacă ziua de muncă în papuci, în ciorapi sau chiar desculți. Creând o atmosferă când mai destinsă, companiile doresc să atragă tot mai mulți specialiști talentați.

Silicon Valley se află într-o continuă bătălie pentru atragerea celor mai buni lucrători în domeniul tehnologiilor, iar pentru asta firmele includ în cultura lor corporativă diferite privilegii, scrie Business Insider. Astfel, angajații pot beneficia de diferite gratuități în restaurantele companiilor, în sălile de fitness sau saloanele de masaj și înfrumusețare. De asemenea, unii au voie să-și aducă la birou chiar și animalele de companie - câini sau pisici.

Acum, ei pot lucra desculți, în papucii sau cipicii de acasă. Totul a pornit de la obiceiurile directorilor generali ai firmelor, care au trăit în familii unde, prin casă, se umblă fără nimic în picioare. Cele mai grăitoare exemple în acest sens sunt start-up-urile Custo și Notion, specializate în crearea de softuri.

Citește și Investitorii din Silicon Valley aleargă după OZN-uri. Au un scop precis

De altfel, pentru angajatorii din Silicon Valley nu contează cum arată colaboratorii lor. Ei au nevoie de rezultate, explică Business Insider. În pluls, pentru companii această abordare a devenit o modalitate de a atrage specialiști care performează într-o atmosferă degajată, fără pretenții vestimentare sau de altă natură. Ca atare, ei pot lucra fie întinși pe canapea sau saltele speciale așezate în locurile care-i inspiră cel mai mult.

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele