APLICAȚIA care DETECTEAZĂ tusea celor cu COVID-19
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
ANRE dezvoltă o nouă platformă on-line
ANRE dezvoltă o nouă platformă on-line
Un algoritm de Inteligență Artificială dezvoltat în SUA a identificat corect persoanele cu Covid-19 doar prin sunetul tusei lor.

În teste, rata de succes este a algoritmului este de 98,5% în rândul persoanelor care au primit un rezultat pozitiv al testului pentru coronavirus, crescând la 100% la cei care nu aveau alte simptome.

Cercetătorii ar avea nevoie de aprobarea pentru a o dezvolta o aplicație care să folosească acest algoritm.

Ei au spus că diferența crucială în sunetul tusei unui pacient asimptomatic cu Covid nu poate fi auzită de urechile oamenilor.

Testarea în grup

Algoritmul de inteligență artificială (AI) a fost construit în laboratorul Institutului de Tehnologie din Massachusetts (MIT).

Ziua PERFECTĂ pentru a face TESTUL pentru covid-19

Brian Subirana, cercetător la MIT, co-autor al lucrării, care a fost publicată în Jurnalul IEEE de Inginerie în Medicină și Biologie, a declarat: „Modul în care produci sunet se schimbă atunci când ai Covid, chiar dacă ești asimptomatic”.

„Cazurile practice de utilizare ar putea fi pentru screening-ul zilnic al elevilor, lucrătorilor și publicului, pe măsură ce școlile, locurile de muncă și transportul public se redeschid, sau pentru testarea în masă pentru a alerta rapid despre focare”, se arată în raport.

Câteva organizații, inclusiv Universitatea Cambridge, Universitatea Carnegie Mellon și start-up-ul de sănătate din Marea Britanie Novoic, au lucrat la proiecte similare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel