Un indian l-a detronat pe Warren Buffet
Autor: Oana Pavelescu pe 10 iul 2020 / 16:25 | Articole recomandate

Warren Buffett

Magnatul Mukesh Ambani a avut parte până acum de un an extrem de agitat, afacerile sale când urcând vertiginos, când coborând la fel de rapid.

Însă, în acest moment se poate lăuda că a ajuns să îl eclipseze la avere pe Warren Buffet.

Mukesh Ambani, care este președintele Reliance Industries Ltd. valorează acum 68,3 miliarde de dolari, depășind-ul joi pe Warren Buffett, care valorează ”doar” 67,9 miliarde de dolari.

Acțiunile conglomeratului indian Ambani s-au dublat de la un nivel minim în martie, deoarece unitatea sa digitală a obținut peste 15 miliarde de dolari în investiții de la companii, inclusiv de la Facebook Inc. și Silver Lake. În această săptămână, British Petroleum a plătit 1 miliard de dolari pentru o acțiune în activitatea de vânzare cu amănuntul a combustibilului Reliance.

Mukesh Ambani

Warren Buffett a pățit-o! Este suspectat că a jonglat cu cărămizi

În timp ce averea lui Ambani a făcut saltul - care a devenit singurul magnat asiatic din clubul exclusiv al celor mai bogați 10 oameni din lume de luna trecută - averea lui Buffett a scăzut săptămâna aceasta după ce a donat 2,9 miliarde de dolari pentru acțiuni de caritate.

Earren Bufferr, în vârstă de 89 de ani, cunoscut sub numele de Oracolul of Omaha, a coborât în clasament după ce a donat mai mult de 37 de miliarde de dolari în acțiuni Berkshire Hathaway Inc. din anul 2006. Dar și performanța acțiunilor Berkshire Hathaway a scăzut recent.

Mukesh Ambani, în vârstă de 63 de ani, este acum al 8-lea cel mai bogat om de pe planetă, iar Buffett a coborât pe locul 9.

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele