Un MILIARD de dolari pentru AstraZeneca. Nu din VACCINURI
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Preşedintele ceh: Rusia ar trebui deconectată de la sistemul financiar SWIFT / Este necesar să izolăm un nebun
Preşedintele ceh: Rusia ar trebui deconectată de la sistemul financiar SWIFT / Este necesar să izolăm un nebun
Grupul farmaceutic britanic AstraZeneca Plc şi-a vândut participaţia de 7,7% deţinută la Moderna Inc cu mai mult de un miliard de dolari, după ce acţiunile companiei americane din domeniul biotehnologiei au urcat în urma comercializării cu succes a vaccinului său COVID-19, a anunţat luni publicaţia The Times, transmite Reuters.

The Times precizează că nu se ştie în ce perioadă şi-a vândut AstraZeneca participaţia deţinută la Moderna. Reprezentanţii AstraZeneca şi Moderna nu au răspuns imediat solicitărilor de a comenta informaţia. AstraZeneca menţine parteneriatul cu Moderna în cazul altor tratamente ale bolilor şi ar putea vinde în viitor vaccinul său AstraZeneca/Oxford University COVID-19 pe bază comercială, dacă virusul devine endemic, susţine The Times.

Săptămâna trecută, Moderna Inc a anunţat că se aşteaptă anul acesta la vânzări în valoare de 18,4 miliarde de dolari de pe urma vaccinului COVID-19. În 2021, Moderna ar urma să producă 700 de milioane de doze şi va încerca să-şi sporească producţia până la un miliard de doze.

Până acum, Moderna a livrat în total aproximativ 60 de milioane de doze, din care 55 de milioane de doze în SUA. Compania a dat asigurări că îşi consolidează lanţul de aprovizionare pentru livrările pe plan global. În trimestrul patru din 2020, Moderna Inc a realizat venituri de 199,87 milioane de dolari de pe urma vaccinului COVID-19.

Citește și Fabrica AstraZeneca, cea mai mare din lume, sub verificări

Comisia Europeană a anunţat luna trecută încheierea un acord cu compania farmaceutică Moderna pentru achiziţia a 150 de milioane de doze suplimentare de vaccin COVID-19 care vor fi livrate anul acesta. Acordul cu Moderna cuprinde şi o opţiune pentru achiziţia altor 150 de milioane de doze anul viitor.

Uniunea Europeană contractase înaintea acestui acord 160 de milioane de doze de vaccin Moderna, a căror livrare a început în ianuarie, cu o ţintă ca până la sfârşitul lunii martie să fie livrate 10 milioane de doze, dar se înregistrează întârzieri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...


pixel