Un obiect bizar a fost vândut cu 4,3 milioane $ la o licitație
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
O cadă în forma unui hipopotam auriu a fost vândut cu 4,3 milioane de dolari, marți, la New York, aducând un profit de 2.500% pentru prorietarul care acumpărat obiectul în urmă cu mai mult de 10 ani.

Lucrarea, căci este vorba despre o lucrare de artă, este o vreație a artistului François-Xavier Lalanne, este o reproducere în mărime naturală a unui hipopotam. Obiectul are în dotare o chiuvetă cu oglindă care se pliază iar corpul animalului este o cadă încăpătoare.

O bijuterie istorică Fabergé, scoasă la licitație. VIDEO

Piesa a fost construită în 1969 din bronz sudat și cupru. Înainte de licitaței, obiectul fusese estimat la 1- 1,5 milioane de dolari. Proprietarul, care și-a păstrat anonimatul, cumpărase lucrarea în anul 2006, la o licitație a casei Sotheby’s, cu 168.000 de dolari.

Cada face parte dintr-o serie de obiecte bizare scoase la vânzare de Christie's, printre care se numără mai multe lucrări ale unor artiști cunoscuți dar care nu au fost prea mult băgate în seamă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel