Urmează SCENARIUL ROŞU? Ce a declarat ministrul Sănătății
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
De ce nu sunt plătiţi cei din centrele de vaccinare. Mihăilă, atac la Cîţu: Ştia că bugetul e la fundul sacului
De ce nu sunt plătiţi cei din centrele de vaccinare. Mihăilă, atac la Cîţu: Ştia că bugetul e la fundul sacului
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a afirmat, miercuri, că se estimează o creştere mai rapidă a numărului de cazuri decât în valurile anterioare ale pandemiei, din cauza tulpinii Delta. Mihăilă a precizat, însă, că nu se poate estima data la care incidenţa de 6 la mie, moment în care unităţile de învăţământ vor trece în online, la fi atinsă. Între timp, România se închide pe bucăţi.

Rata de incidenţă depăşeşte limita scenariului roşu în tot mai multe localităţi din ţară. O altă localitate din România care a trecut în scenariul roșu este comuna Morteni din județul Dâmbovița, după ce rata de infectare este de 4,47 la mia de locuitori. Cetățenii sunt obligați să poarte masca de protecție în toate spațiile publice, este instituită carantina de noapte.

CJSU Dâmbovița a decis:

„Art.1. (1) Se constată depășirea incidenței cumulate la 14 zile, peste 3/1000 locuitori în comuna Morteni (4,47/1000 locuitori);

(2) La nivelul unității administrativ-teritorială prevăzută la art. 1 alin. (1) vor fi aplicate măsurile specifice intervalului de referinţă (peste 3/1000 locuitori) al incidenţei cumulate la 14 zile prevăzute de H.G. nr. 826/05.08.2021;

(3) În unitatea administrativ-teritorială prevăzută la art. 1 alin. (1) măsurile specifice intervalului menționat se aplică pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 26.08.2021;

Wizz Air introduce vaccinarea obligatorie contra COVID-19 pentru echipaj

Art.2. Se aprobă instituirea obligativității purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere gura și nasul, în toate spațiile publice, stații pentru transportul în comun, mijloace de transport în comun, la locul de muncă precum și în alte zone cu potențial de aglomerare de pe raza comunei Morteni;”

Potrivit H.G. nr. 826/05.08.2021, în localitățile în care rata de incidență depășește pragul de 3 la mie, se interzic activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber. De asemenea, sunt interzise nunțile și botezurile.

Hotărârea de Guvern stabilește totodată că „în toate localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20,00-5,00”.

De la începutul pandemiei, în judeţul Dâmbovița s-au înregistrat 22763 de cazuri și 833 de decese.

”Ne aşteptăm ca numărul de infectări să crească mai repede decât în valurile anterioare. Nu putem estima o dată când incidenţa de 6 la mie va fi depăşită”, a declarat, miercuri, Ioana Mihăilă, într-o conferinţă de presă.

”Nu avem o dată exactă, specialiştii să facă calculele, am primit 2 scenarii de la INSP. Arată că vor fi creşteri pe la mijlocul lunii septembrie, ajungându-se în scenariul cel mai rău posibil la 4.000 de cazuri spitalizate, între mijlocul şi finalul lunii septembrie”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel