Urșii periculoși, urmăriți cu drone cu termoviziune
Autor: Mara Ivan pe 01 dec 2020 / 18:37 | Articole recomandate

O metodă pașnică

Autorităţile din Japonia desfăşoară drone echipate cu camere cu termoviziune pentru monitorizarea urşilor după o serie de incidente periculoase dintre aceste animale şi oameni, au relatat marţi media locale, citate de DPA.

Grupuri de localnici şi departamentul de pompieri din provincia japoneză Ishikawa utilizează drone pentru monitorizarea urşilor, a relatat ziarul Nihon Keizai Shimbun.

Camerele cu termoviziune ajută la observarea urşilor în întuneric şi în iarba înaltă, potrivit relatării. În momentul în care este observat un urs, acesta este alungat cu obiecte pirotehnice, a notat publicaţia. Dronele au fost desfăşurate în Ishikawa după o serie de atacuri ale urşilor asupra oamenilor.

Urşii sunt consideraţi o problemă şi în alte regiuni din Japonia. Recent, în provincia nordică Niigata, o femeie în vârstă care lucra la ferma sa a fost atacată mortal de un urs.

Citește și Prințul Harry, ÎN DOLIU! Durerea e mare, nu s-a AȘTEPTAT

Potrivit specialiştilor, urşii se apropie şi mai mult de aşezările umane înainte de hibernare, în cazul în care nu pot găsi suficientă hrană în pădurile de la altitudini înalte.

Reducerea populaţiilor din regiunile rurale ca urmare a schimbărilor demografice din Japonia este, totodată, o cauză a apropierii de mediile urbane a urşilor aflaţi în căutare de hrană.

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele