Vaccin anti-covid-19, momentul adevărului
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Se apropie momentul în care vom ști dacă vom avea sau nu vaccin
Se apropie momentul în care vom ști dacă vom avea sau nu vaccin
Producătorii de medicamente au făcut mari promisiuni privind obținerea unui vaccin împotriva noului coronavirus iar momentul adevărului a sosit pentru cei aflați în fruntea clasamentului.

La sfârșitul lunii septembrie vor trebui anunțate rezultatele de către AstraZeneca, spune Airfinity, companie specializată care urmărește studiile companiilor farmaceutice. AstraZeneca a promis 30 de milioane de doze din noul vaccin, pentru Marea Britanie, până la sfârșitul lunii septembrie, notează Bloomberg.

Alți doi ”concurenți”, Moderna din SUA împreună cu Pfizer și BioNTech din Germania, vor avea, cel puțin în teorie, rezultatele necesare înainte de întâlnirea cu autoritățile americane pentru obținerea aprobării.

Guvernul federal le-a comunicat statelor membre să se pregătească pentru un vaccin până pe 1 noiembrie. Un al patrulea candidat care este al companiei farmaceutice chineze Sinovac Biotech Ltd., care ar putea avea rezultatele preliminare la scurt timp.

Însă Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat luni împotriva aprobării unui vaccin înainte ca riscurile și beneficiile sale să fie clare. 

Fiecare dintre aceste vaccinuri experimentale s-au dovedit deja promițătore în studiile mai mici, menite să semnaleze orice probleme serioase de siguranță și să arate dacă acestea pot stimula un anumit răspuns din partea sistemului imunitar. 

La rândul lor, Rusia și China au aprobat vaccinurile lor experimentale pentru o utilizare limitată înainte de terminarea totală a testărilor finale.

COVID-19. Un bătrân vaccin, cheia pentru sfârșitul pandemiei

Reprezentanții Pfizer spun că sunt optimiști că vor avea suficiente date pentru o autorizare preliminară din partea autorităților americane însă conform analizei Anrfinity, nu vor avea rezultate complete până pe data de 17 noiembrie.

AstraZeneca a spus că se așteaptă la rezultate în cursul acestui an, în funcție de rata de infecție din comunitățile în care desfășoară teste. Reprezentanții Johnson &Johnson au declarat că intenționează să înceapă testul luna aceasta, cu primele loturi de vaccin disponibile pentru utilizarea potențială de urgență la începutul anului 2021.

Atât Moderna cât și Sinovac au refuzat să comenteze sau să dezvăluie vreo informație.

OMS a avertizat că orice vaccin ar trebui să fie dovedit a fi eficient la cel puțin jumătate din persoanele care îl primesc pentru a obține aprobarea. Agenția numără 176 de vaccinuri Covid-19 în curs de dezvoltare, dintre care 33 au intrat în studii umane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...

Recordul de vizitatori, doborât: Japonia se întrece pe sine

Japonia nu se poate lăuda cu plaje întinse și însorite....

INS. Scădere majoră a industriei extractive

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 5,4% în...


pixel