VACCIN anti-covid. Bill Gates știe care este ADEVĂRUL
Autor: Simona Haiduc pe 17 sep, 14:08 | Cifra zilei

Miliardarul spune care dintre vaccinuri are cele mai multe șanse

Fondatorul corporației Microsoft, Bill Gates, consideră că Statele Unite nu vor obține un vaccin împotriva noului coronavirus până la sfârșitul lunii octombrie.

”Mai mult ca sigur că nici unul dintre vaccinuri nu va primi aprobările necesare în Statele Unite până la sfârșitul lunii octombrie. Singurul vaccin care, dacă totul va decurge ideal, ar putea obține undă verde pentru utilizare, dar numai în circumstanțe excepționale, până în noiembrie, este cel de la Pfizer”, a declarat miliardarul american într-un interviu acordat postului de televiziune CNBC. 

Totuși, omul de afaceri speră că, dacă eficacitatea lor va corespunde standardelor și așteptărilor, până în decembrie sau ianuarie anul viitor, vor primi aprobare alte câteva vaccinuri în SUA. 

CNBC menționează că, încă din luna martie, fundația creată de Bill Gates și de soția lui, Melinda, au anunțat că demarează relații de colaborare cu mai multe companii farmaceutice pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva noului coronavirus. Printre acestea figurează și Pfizer, unde miliardarul american deține un pachet de acțiuni. 

Citește și COVID-19. Semnal de ALARMĂ!. Treziți-vă, până nu e prea TÂRZIU

Vaccinurile dezvoltate, în SUA, de companii precum Moderna, Pfizer și AstraZeneca se află deja în diferite etape de testare. Cel de la AstraZeneca a intrat în ultima etapă, a treia, ceea ce presupune un număr foarte mare de voluntari.

Te-ar putea interesa și...
Cifra zilei Vezi toate articolele