Vaccin COVID-19. Veste bună de la Universitatea Oxford. Se lucrează deja
Autor: Simona Haiduc pe 22 ian, 07:55 | Articole recomandate

Mai bine să fie

Universitatea Oxford, care a dezvoltat, împreună cu laboratorul farmaceutic AstraZeneca, unul dintre vaccinurile COVID-19, să extindă gama acestui preparat, prin realizarea de versiuni pentru diferitele  tulpini de coronavirus care tot apar în ultima perioadă de timp, informează The Daily Telegraph, citând surse universitare.

Potrivit acestora, echipa de cercetare care a dezvoltat vaccinul, administrat acum locuitorii Regatului Unit, analizează posibilitatea ca, în caz de necesitate, să fie damarat producția pentru o versiune modificată a vaccinului în decurs de numai 48 de ore.

"Deocamdată, oamenii de știință nu cred că va fi nevoie de o asemenea măsură, dar că ar fi o prostie să nu ne apucăm din timp de lucru, pentru a nu fi luați prin surprindere mai târziu, făcând totul în grabă și sub presiune”, - au declarat interlocutorii publicației. - Va dura una sau două zile pentru a face modificările necesare la sistemul"

Citește și Vaccinarea, în PERICOL! Toate avertismentele s-au dovedit CORECTE

Publicația scrie că guvernul britanic este extrem de îngrijorat de posibilitatea răspândirii de noi tulpini de virus ce pot ocoli protecția generată de vaccinurile deja utilizate. Datele preliminare dintr-un studiu realizat în Africa de Sud arată că varianta 501Y.V2 a virusului, identificată pentru prima dată în această țară, are mutații care pot face ca acesta să fie mai infecțios, chiar și pentru cei cu anticorpi.

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele