Vaccinarea copiilor sub 16 ani. De când ar putea începe
Autor: Antonio Grigore pe 14 mai, 11:26 | Mutarea zilei

Vaccin anti COVID-19

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 la nivel naţional, col dr Valeriu Gheorghiţă, a declarat că este posibil ca Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) să acorde, luna viitoare, autorizarea pentru vaccinarea copiilor cu vârste sub 16 ani.

"Este important să avem autorizarea de la Agenţia Europeană a Medicamentului. Posibil ca în următoarea lună să se acorde această autorizare, moment de la care avem deja suficiente doze şi putem începe fără întârziere acest proces de vaccinare folosind logistica actuală, organizarea actuală. Nu văd un impediment în a avea o activitate continuă care să permită şi accesul acestei grupe de vârstă la vaccinare", a afirmat Gheorghiţă, transmite Agerpres.

Citește și: Rabla electrocasnice. CUM, CÂND ȘI CÂT. Totul despre banii primițiPeste 300 de voluntari, circa 3.000 de doze de vaccin Pfizer şi zece fluxuri de vaccinare cu o capacitate de aproximativ 100 de persoane pe oră sunt pregătite pentru maratonul "Mureşul se Vaccinează", care se va derula, începând de vineri până duminică, 16 mai, la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie "George Emil Palade" din Târgu Mureş.


Mutarea zilei Vezi toate articolele