Vaccinarea, în PERICOL! Toate avertismentele s-au dovedit CORECTE
Autor: Simona Haiduc pe 22 ian, 07:36 | Articole recomandate

Lucrurile par să devină tot mai complicate

Nu este vorba de lipsa capacităților de producție pentru realizarea vaccinurilor actuale și viitoare împotriva coronavirului. Este adevărat, este și aceasta o problemă, dar rezolvabilă. Necazul este altul.

Pentru că, potrivit unui ultim studiu realizat de oamenii de știință din Marea Britanie, vaccinurile COVID-19 vor trebui, după toate probabilitățile, modernizate, cu scopul de a spori gradul de protecție împotriva noii versiuni a coronavirului descoperite în Africa de Sud, scrie cotidianul The Guardian. 

Conform datelor publicate de oamenii de știință de la Institutul pentru boli infecțioase din Johannesburg, mutațiile noii variante de SARS-CoV-29, numită și 501Y.v2 sau B1351, fac respectiva tulpină mai rezistentă la anticorpii din plasma recoltată de la foștii pacienți cu COVID-19.

Pe baza studiului, se poate trage concluzia că probabilitatea de infectare cu acest tip de virus poate fi mult mai mare la persoanele care au avut deja boala, astfel că vaccinurile ce se distribuie acum în lume pot fi mai puțin eficiente în combaterea noii tulpini, notează The Guardian. Potrivit cercetătorilor, capacitatea anticorpilor de a neutraliza o nouă variantă a virusului a scăzut de opt ori, ceea ce înseamnă că este nevoie de opt ori mai mulți anticorpi pentru a „opri” o tulpina.

Citește și Experții chinezi NU MAI ÎNȚELEG nimic! Este IMPOSIBIL așa ceva

Studiul realizat de echipa Universității din Johannesburg a constatat, de asemenea, că eficacitatea plasmei bogate în anticorpi variază foarte mult.Testarea pacienților pentru noua versiune a SARS-Cov-2 a scos în evidență captul că, la unii pacienți, capacitatea de neutralizare a plasmei a scăzut de 64 de ori, în timp ce la alții a rămas neschimbată. În plus, la aproape jumătate dintre pacienți - 21 din 44 - „nu a avut o activitate de neutralizare vizibilă”.

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele