Vaccinul, mai tare decât aurul. Metalul galben, în picaj
Autor: Andreea Craciun pe 25 noi 2020 / 14:14 | Articole recomandate

Strategia Rusiei de "dedolarizare"! Ce s-a întâmplat cu AURUL

Pe piața mondială de spot, cotațiile la aur au coborât până la 1800,1 dolari/uncie, atingând, astfel, cea mai mică valoare din 14 iulie. De la începutul acestei săptămâni, metalul galben a pierdut 3,5%, iar față de luna de august, când a fost înregistrat un maxim istoric, prețul acestei materii prime considerată de mulți investitori drept activ de refugiu în vremuri tulburi, s-a redus cu 13%.

Dar pe fondul rezultatelor încurajatoare prezentate de testele clinice pentru diferite vaccinuri împotriva noului virus au diminuat apetitul investitorilor pentru active de refugiu. În plus, evoluția aurului a fost influențată, de asemenea, de indicii PMI de la IHS Markit pentru Statele Unite, care s-au dovedit mult mai puternice, în pofida contextului epidemiologic, în general nefavorabil. 

Potrivit datelor Bank of America, fondurile care investesc în metale prețioase au pierdut săptămâna trecută 4,1 miliarde de dolari, cea mai mare cifră din istoria acestor tranzacții. 

Citește și Dovedit matematic. Când apare IMUNITATEA colectivă la COVID-19

Analiștii explică faptul că pandemia, măsurile de carantină impuse, incertitudinile privind evoluția marilor economii în special și a economiei lumii în general, au antrenat o creștere a cererii de aur. Veștile pozitive din diferite domenii, precum și refuzul multor țări de a reimpune lockdown, au schimbat tendința piețelor și starea de spirit a investitorilor. 

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele