Vaccinul Pfizer/BioNTech. ANUNȚ de ultimă oră de la producător
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Ce au promis cele două entități
Ce au promis cele două entități
BioNTech SE ar putea avea anul viitor capacitatea de a produce trei miliarde de doze de vaccin COVID-19, în colaborare cu partenerul american Pfizer Inc, astfel încât produsul să fie disponibil pe scară largă în întreaga lume, a afirmat directorul general al companiei germane, Ugur Sahin, într-un interviu acordat Bloomberg.

"În principiu, am putea spori şi mai mult capacitatea de producţie. Depinde de cerere şi dacă va fi necesară suplimentarea campaniei de vaccinare", a precizat Ugur Sahin.

Pe plan global, cererea este în creştere pentru vaccinuri COVID-19, deoarece ţările vor ca economiile să revină la normal şi oamenii să se întoarcă la birouri şi în magazine. Atât SUA, cât şi Europa caută să accelereze livrările de vaccinuri anul acesta, din cauza răspândirii unor variante mai agresive ale virusului.

"Avem deja 1,3 miliarde de comenzi, este deja stabilit. Discutăm suplimentarea dozelor - opţiuni pentru sute de milioane de doze - cu organizaţiile guvernamentale", a declarat şeful BioNTech. Miercuri, acţiunile BioNTech au urcat cu 1,3% la Bursa de la Frankfurt. Cele două companii şi-au luat angajamentul să livreze anul acesta două miliarde de doze de vaccin COVID-19.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat miercuri un acord cu BioNTech-Pfizer pentru furnizarea în luna martie către ţările membre a patru milioane de doze suplimentare de vaccin COVID-19 pentru a combate propagarea noilor variante de coronavirus, mutaţii ale SARS-CoV-2.

Citește și Coronavirus: NOI informații privind varianta britanică a SARS-CoV-2

Aceste doze vor fi disponibile "înainte de sfârşitul lunii" pe lângă livrările deja planificate şi distribuite proporţional cu populaţia statelor membre, se specifică într-un comunicat de presă. "Aceasta va ajuta statele membre în eforturile lor de a limita propagarea noilor variante" de coronavirus şi va contribui la "restabilirea liberei circulaţii a mărfurilor şi persoanelor", a afirmat Ursula von der Leyen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel