Covid-19. Rezultate promițătoare ale unui vaccin experimental
Autor: Oana Pavelescu pe 01 iul, 17:53 | Articole recomandate

Vaccinul experimental al Pfizer și BioNtech ne dau speranțe

Primele teste ale vaccinului experimental al companiilor Pfizer și BioNtech arată că acesta este sigur și a generat producerea de anticorpi la pacienții care au participat la aceste testări.

Rezultatele indică faptul că acest vaccin novator se menține pe primul loc în grupul vaccinelor care se află în teste pe plan mondial.

Vaccinul ARN a fost testat pe 45 de adulți sănătoși care au fost împărțiți în două grupe din care 24 au primit două injecții cu doze diferite, 12 au primit o singură injecție cu o doză foarte mare iar restul de nouă au făcut parte din grupul placebo. Dintre aceste grupe, cel căruia i-au fost administrate două doze au avut cele mai bine rezultate, abținându-se cel mai mare nivel de anticorpi, notează Bloomberg.

Covid-19. Încă o descoperire îi uimește și alarmează pe cercetători

Pfizer și compania germană BioNtech sunt în concurență cu alte firme farmaceutice precum AstraZeneca, Moderna dar și alte câteva zeci de alte companii din lume care toate s-au înscris într-o cursă contra coronometru pentru obținerea unei terapii eficiente împotriva Covid-19.

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele