Vaccinul rusesc, în impas. Moscova apelează la Hetero
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Rusia nu poate face față
Rusia nu poate face față
Fondul suveran de investiţii al Rusiei (RDIF) a anunţat vineri că a ajuns la un acord cu grupul farmaceutic indian Hetero pentru producerea a peste 100 de milioane de doze anuale din vaccinul rusesc împotriva coronavirusului, Sputnik V, informează AFP.

"Hetero, unul dintre principalii producători de medicamente generice din India, a acceptat să producă în India peste 100 de milioane de doze pe an" din Sputnik V, a anunţat într-un comunicat RDIF, care a finanţat dezvoltarea vaccinului, adăugând că producţia urmează să fie demarată "la începutul anului 2021".

Potrivit comunicatului, studii clinice asupra vaccinului, în fazele a II-a şi a III-a, sunt în curs de desfăşurare în India. "Datorită cooperării noastre cu Hetero, vom putea fi în măsură să creşte în mod semnificativ capacitatea de producţie şi de a furniza populaţiei indiene o soluţie eficace în această perioadă dificilă a pandemiei", a comentat directorul fondului, Kirill Dmitriev, citat în comunicat.

RDIF a precizat că "cererile" pentru peste 1,2 miliarde de doze din vaccinul Sputnik V au fost înaintate de "peste 50 de ţări". Pe lângă India, vaccinul urmează să fie produs cu precădere în Brazilia, China sau Coreea de Sud, conform aceleiaşi surse. Marţi, Rusia a afirmat că Sputnik V, dezvoltat de centrul de cercetare Gamaleia din Moscova, are o eficacitate de 95%, un rezultat echivalent cu vaccinurile dezvoltate de alianţa Pfizer / BioNTech şi de compania americană Moderna.

Citește și Vaccin sau bani? Ce contează mai mult în lupta împotriva Covid-19

"Preţul unei doze de Sputnik V pentru piaţa internaţională va fi mai mic de 10 USD", a precizat RDIF. Vaccinul Sputnik V se află în prezent în faza a 3-a a studiilor clinice randomizate "dublu-orb" - când nici pacientul, nici medicul nu ştiu dacă a fost administrat un placebo - în rândul a 40.000 de voluntari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

ALROSA a vândut o parte din diamantele sale statului rus

Acțiunile ALROSA au crescut pe fondul informației că...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel