Valeriu Gheorghiță, scenariu sumbru: Valul 4 vine cu 20.000 de cazuri de COVID-19 pe zi. Cât de curând
Autor: DCBusiness Team pe 18 sep, 09:48 | Declarația zilei

Valeriu Gheorghiță

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul al Campaniei Naționale de Vaccinare Anti-COVID-19, a declarat ieri că prognozele privind numărul de cazuri COVID-19 vor fi cu mult depășite în această toamnă. 

La mijlocul lunii octombrie, numărul mediu de cazuri va fi de 17.000 pe zi, cu vârfuri zilnice de 20.000 de cazuri.

”Suntem pe o creștere exponențială. Deja avem peste 700 pacienți la ATI, avem 60 de decese raportate zilnic. Nu ne permitem să neglijăm implementarea unor măsuri pentru că sunt nepopulare sau pentru că aceste măsuri par discriminatorii. Sunt măsuri care dau posibilitatea celor care fie vor să se testeze, fie s-au vaccinat sau vor să se vaccineze sau au trecut prin boală, să-şi continue viața socială, să poată să participe la evenimente, într-un anumit interval în care situația epidemiologică nu este bună. Se aplică în localitățile unde rata de infectare este de peste 3 la mie”, a anunțat Valeriu Gheorghiță, la B1 TV.

Predicțiile au fost deja depășite 

”Suntem la mijlocului lui septembrie și știți că anunțam o predicție pentru 15 septembrie de aproximativ 2.500 de cazuri zilnic, media pe ultimele 7 zile. Iată că am avut 2.700 aproape. Deci mai mult decât predicția noastră, ca medie pe ultimele 7 zile, că au fost vârfuri cu aproape 4.500 de cazuri. Am reevaluat această predicție pentru următoarele patru săptămâni, până la 15 octombrie, și pot să vă spun că situația e cât se poate de serioasă. Ne așteptăm ca la 1 octombrie să ajungem la un număr mediu de cazuri la 7 zile de aproape 7.000, dar cu vârfuri și de 10.000 pe zi, iar la 15 octombrie am putea să depășim 17.000 pe zi, media la 7 zile, ceea ce înseamnă o situație evident mult mai gravă, vârfuri de 20.000 de cazuri. Cam acestea sunt predicțiile”, menționează coordonatorul al Campaniei Naționale de Vaccinare, subliniind încă o dată importanța vaccinării.

Dezertorul chinez ARUNCĂ BOMBA! Ce s-a aflat după aproape 2 ani


Declarația zilei Vezi toate articolele