VALOAREA acestor TICHETE se modifică. Află toate DETALIILE
Autor: Simona Haiduc pe 10 Martie, 16:26 | Cifra zilei

Un proiect al Ministerului Muncii

Un proiect de ordin al Ministerului Muncii prevede ca, începând cu luna aprilie, valoarea tichetelor pentru creșă, acordate lunar salariaților care nu beneficiază de concediul pentru creșterea copiilor cu vârste de pănă la doi ani, se majorează. 

Documentul menționat mai sus prevede ca din luna aprilie până în septembrie 2021, inclusiv, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creşă să fie de 480 lei.

Ultima majorare a acestui ajutor oferit famiilor cu copii mici a avut loc în aprilie 2020, când suma a crescut de la 460 lei la 470 lei.

Conform Legii nr. 165/2018, tichetele de creșă reprezintă bilete de valoare care se acordă lunar salariaților care nu beneficiază de concediul pentru creșterea copilului în vârstă de până la doi ani (sau trei ani, în cazul copilului cu handicap) și de indemnizația aferentă.

Citește și Programul "BANI de LICEU". Toate detaliile AICI

Tichetele pot fi utilizate doar pentru plata taxelor la creșa unde este înscris copilul și se acordă, la cerere, unuia dintre părinți sau tutorelui și pe baza livretului de familie, precizează Avocatnet. De aceste tichete nu pot beneficia asistenţii maternali profesionişti sau persoanele la care este găzduit copilul şi pentru care s-a aplicat măsura plasamentului în regim de urgenţă.

În plus, tichetele de creșă se pot cumula cu alocația de stat pentru copii și cu stimulentul de inserție, ajutor financiar ce se acordă părinților care revin la lucru înainte de încheierea concediului pentru creșterea copilului.


Cifra zilei Vezi toate articolele