Vânzările Dacia în Europa au crescut în martie cu peste 67%
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
În primele trei luni din 2021, livrările de autoturisme Dacia au crescut cu 6,9% în Europa.
În primele trei luni din 2021, livrările de autoturisme Dacia au crescut cu 6,9% în Europa.
Vânzările de autoturisme Dacia în Europa au înregistrat în martie un avans de 67,4%, raportat la luna martie din 2020, iar cota de piaţă a producătorului de automobile a urcat la 2,5%, de la 2,4%, arată datele publicate vineri de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Un număr de 34.200 de autoturisme Dacia au fost înmatriculate în martie în Europa, comparativ cu 20.433 în perioada similară din 2020.

În primele trei luni din acest an, livrările de autoturisme Dacia au crescut cu 6,9% în Europa, iar cota de piaţă a producătorului de automobile a urcat la 2,9%, de la 2,7% în perioada similară din 2020. Înmatriculările de autoturisme Dacia în Europa s-au cifrat la 88.913 unităţi, în creştere faţă de perioada ianuarie - martie 2020 (83.180 vehicule).

Citește și: CFR Marfă disponibilizează 1.400 de salariaţi

Grupul francez Renault şi Stellantis (producătorul auto printre ale cărui branduri se află Peugeot, Citroen, Opel, Fiat, Jeep, Chrysler şi Alfa Romeo) au raportat creşteri ale vânzărilor de 70,4% şi, respectiv, 140,9%, în timp ce grupurile germane Volkswagen şi Daimler au înregistrat un avans de 45,9% şi, respectiv 10,7%. Livrările Ford au urcat cu 59,2%.

Marii producători auto au raportat rezultate mixte în primele trei luni din acest an. Grupul francez Renault a raportat un declin al vânzărilor de 3%, grupurile germane Volkswagen şi Daimler au înregistrat un recul de 3,8% şi, respectiv 7,3%, în timp ce livrările Ford au scăzut cu 1,8%. Stellantis (producătorul auto printre ale cărui branduri se află Peugeot, Citroen, Opel, Fiat, Jeep, Chrysler şi Alfa Romeo) a înregistrat un avans al vânzărilor de 7,4%.

Vânzările de autoturisme Dacia au înregistrat un declin de 30,2% în Europa anul trecut, iar cota de piaţă a producătorului de automobile a scăzut la 3,4%, de la 3,70% în 2019.

Datele statistice sunt valabile pentru statele din Uniunea Europeană, Marea Britanie şi ţările din Asociaţia Europeană a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel