Vela: Dacă nu are mască și strănută poate avea dosar penal
Autor: Dana Mihai pe 12 mai, 13:12 | Declarația zilei

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela

Ministrul Vela îndeamnă toți românii să sune la 112 dacă cineva strănută și nu are mască. Păcat, pentru că mulți oameni pot avea și alergii.

„La toate gurile de metrou o sa avem și oameni de ordine. Puteți suna instant la 112 dacă nu are mască și strănută, poate avea dosar penal. A avut un comportament care s-a încadrat în zona penalului și a contribuit la răspândirea bolilor cu bună știință. Adică a și strănutat și n-a avut nici mască.

Marcel Ciolacu, din nou în spital. Ce spun social democrații

Noi nu intrăm în cazarmă, vom apăra cetățenii. Vom fi prezenți în stradă și vom avea și masuri coercitive pentru fiecare faptă. Am găsit formula parlamentară pentru a nu intra în conflict", a declarat Vela, într-o emisiune online.

După aceste afirmații, Vela a spus că presa că nu e în stare să înțeleagă simple declarații. 

"Unele posturi de televiziune sau site-uri au nuanțat cum au dori această declarație. Eu vreau să vă dau exact întrebarea: Dacă vedem pe cineva lângă noi fără mască strănutând, poate face o glumă proastă sau poate e infectat. Ce facem noi în acel moment. Eu răspund așa: în momentul acela sunați la 112. La toate gurile de metrou avem și oameni de ordine. Era vorba de un infectat pozitiv, care intră în metrou, strănută după ce și-a dat masca jos după ce a urcat în metrou. Acesta era contextul".

Te-ar putea interesa și...
Declarația zilei Vezi toate articolele