Veste MINUNATĂ! Adio, pandemie! Ce RELAXĂRI se pregătesc pentru bucureşteni
Autor: Antonia Popescu pe 07 mai, 11:26 | Mutarea zilei

Ioana Mihăilă: Ar fi foarte bine să ştim că din 5 iunie pandemia se termină

Numărul cazurilor COVID în Bucureşti a scăzut mult în ultimele săptămâni, iar acest lucru a dus implicit la scăderea incidenţei în Capitală. În prezent, Capitala este în scenariul roşu şi dacă rata de incindeţă scade sub 1 bucureştenii scapă de mai multe restricţii.

Rata de incidenţă COVID-19 în Capitală a scăzut sub 2. Bucureştenii se pregătesc de noi relaxări. Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a anunţat o rată de incidenţă de 1.9 cazuri la mia de locuitori.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat, luni, că autorităţile iau în calcul o diminuare a restricţiilor pe măsură ce scade numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus. Alin Stoica a explicat că principala prioritate a autorităţilor este creşterea numărului de persoane vaccinate anti-COVID.

„Lucrăm deocamdată pe scenariul de relaxare. Lucrăm pe scenariul de vaccinare. Asta e prioritatea numărul zero pentru Guvern. Sper că vom putem ajunge cât mai repede la incidenţa de 1,5 la mie şi atunci să luăm şi alte măsuri de relaxare”, a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica, la Digi24.


Mutarea zilei Vezi toate articolele