Veste TRĂSNET: OMS despre tratamentul împotriva COVID-19
Autor: Mara Ivan pe 03 aug, 16:24 | Mutarea zilei

Este ceea ce avertizează de mult oamenii de știință

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a atras atenția că, în pofida speranţelor mari legate de dezvoltarea unui vaccin, este posibil să nu fie găsită niciodată "o soluţie miraculoasă" pentru COVID-19, iar drumul spre normalitate va fi lung. Un avertisment lansat în repetate rânduri de oameni de știință, de medici, ba chiar de marii bogați ai lumii care investesc în găsirea unui tratament împotriva SARS-CoV-2, în ultimele luni.

Peste 18,14 milioane de persoane din lumea întreagă au fost infectate cu SARS-CoV-2, din care 688.000 au murit, potrivit unui bilanţ Reuters, în contextul în care mai multe ţări care credeau că au depăşit cea mai gravă perioadă a pandemiei de COVID-19 se confruntă în prezent cu o recrudescenţă a acesteia. În acest context, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, şi directorul departamentului de urgenţe din cadrul OMS, Mike Ryan, au îndemnat statele lumii să adopte cu multă rigoare o serie de măsuri sanitare, precum purtarea de măşti de protecţie, distanţarea socială, spălatul pe mâini şi testarea populaţiei.

"Mesajul nostru către oameni şi către guverne este clar: 'Faceţi cu toţii toate aceste lucruri'", a spus șeful OMS, apreciind că măştile sanitare ar trebui să devină un simbol al solidarităţii în lume. "Mai multe vaccinuri se află acum în faza 3 a unor studii clinice şi sperăm cu toţii că vom avea câteva vaccinuri eficiente, care să îi ajute pe oameni să nu se infecteze. Totuşi, nu există nicio soluţie miraculoasă în acest moment - şi este posibil ca ea să nu fie găsită niciodată", a adăugat directorul OMS.

Citește și Coronavirus. VACCIN. Bill Gates lansează un avertisment CUTREMURĂTOR

Mike Ryan consideră că ţările cu o rată mare de transmitere virală, inclusiv Brazilia şi India, trebuie să se pregătească pentru o bătălie majoră: "Drumul spre ieşirea din pandemie este lung şi necesită un angajament susţinut". Oficialii OMS au spus că experţii dintr-o echipă de anchetă nu s-au întors deocamdată din China, ţara în care a apărut noul coronavirus.

Te-ar putea interesa și...
Mutarea zilei Vezi toate articolele