Viața la bloc. Amenzi usturătoare pentru cei care fac gălăgie
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Se aplică amenzi mult mai aspre
Se aplică amenzi mult mai aspre
Cei care fac galagie la bloc in timpul orelor de liniste, deranjeaza comunitatile prin intermediul evenimentelor private sau alte situatii de acest fel vor risca amenzi mult mai mari, intrucat Legea nr. 192/2019 intra in vigoare din 26 ianuarie 2020. In plus, se poate dispune si munca in folosul comunitatii. 

De la data de 26 ianuarie intră în vigoare o lege care a fost aprobată încă din 2019. Este vorba despre Legea 192/2019 care aduce mai multe modificări legii actuale.

Deranjarea vecinilor va avea amenzi duble față de acest moment, acestea ajungând și la 3000 de lei.

Aceste amenzi se vor aplica în cazul în care "organizarea de petreceri cu caracter privat și utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura linistea locuitorilor, în corturi, alte amenajari sau în spațiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinatia de locuinte sau cu caracter social, în mediul urban".

Administrator de bloc. Schimbări valabile pentru 2020

Legea mai prevede că în cazul în care fapta se repetă pe parcursul a 24 de ore de la prima sancționare, acest lucru dublează amenda care poate ajunge și la 6000 de lei plus muncă în folosul comunității pentru până la 150 de ore.

Tot legea 192/2019 va penaliza mult mai aspru și pe cei care își deranjează vecinii de bloc, respectiv se vor aplica amenzi de 1.000 până la 1.500 de lei iar dacă fapta se repretă în următoarele 24 de ore, amenda se dublează putând ajunge la 3.000 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel