Viața secretă a lui Bill Gates. Cine este de fapt ”fermecătorul tocilar”
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Bill Gates, arestat în 1977 pentru o infracțiune în trafic
Bill Gates, arestat în 1977 pentru o infracțiune în trafic
De-a lungul relației lor lungi și zbuciumate, Steve Jobs l-a luat în răspăr adesea pe Bill Gates, descriindu-l pe magnatul Microsoft ca pe ujn trântor trist și îngust la minte, fără nici o idee despre cum să se desprindă. „Ar fi un tip mai deschis dacă ar fi luat măcar odată LSD sau ar fi plecat la un ashram când era mai mic”, a spus Jobs despre el, conform biografiei lui Walter Isaacson din 2011 a cofondatorului Apple.

Jobs îl cunoștea destul de bine pe Gates, dar în acel moment este posibil să-și fi judecat greșit omul. Gates nu a fost străin în tinerede de LSD (sau cel puțin așa a sugerat mogulul), iar recent anunțatul său mega-divorț de Melinda French Gates a concentrat atenția asupra vieții surprinzător de decadente a celui mai faimos tocilar din lume, scrie The Times.

Stripteuze, afaceri, avioane private, cluburi secrete pentru ultrabogați, weekend-uri cu fostele sale prietene, dispute de afaceri, infracțiuni rutiere, petreceri nude la piscină și o legătură puțin cunoscută cu Jeffrey Epstein, viața ascunsă a lui Bill Gates dezvăluie un aspect mult mai viu colorat și un personaj mai frivol decât persoana sa publică de tocilar drăgălaș. Se pare că Gates este mai mult decât software și filantropie.

Unii ar putea spune că acum, din cauza divorțului, cei care au un dinte împotriva lui Gates vor profita ca să-l discrediteze scoțând la lumină partea mai puțin convențională a cofondatorului Microsoft.

Conexiunea cu Epstein a ridicat întrebări cu privire la judecata lui Gates. Potrivit The Wall Street Journal, relația dintre cei doi a început în 2011, la câțiva ani după ce Epstein a fost închis pentru 13 luni pentru sex cu fete minore.

Melinda ar fi fost furioasă pe soțul ei pentru întâlnirea cu infractorul sexual condamnat și, potrivit site-ului Daily Beast, prietenia a fost un „punct de cotitură” în relația cuplului. Conexiunea Gates-Epstein a devenit publică în momentul prăbușirii finanțatorului și  infractorului sexual în anul 2019, iar Melinda a angajat avocați specializați în divorțuri la scurt timp după aceea.

Gates, în vârstă de 65 de ani, a insistat că nu era prieten cu Epstein, afirmând că legătura lor avea la bază acțiuni filantropice. „Fiecare întâlnire în care eram cu el erau întâlniri cu bărbați”, a spus Gates într-o declarație. „Nu am fost niciodată la nici o petrecere sau așa ceva.” Purtătoarea de cuvânt a lui Gates, Bridgitt Arnold, a declarat că „regretă” întâlnirea cu Epstein și recunoaște că a fost o „eroare de judecată”.

Sfârșitul căsătoriei de 27 de ani a lui Bill și Melinda nu este singura relație strânsă din viața lui Gates care a avut mai mult derapajele de-a lungul timpului. Cel mai apropiat prieten de la școală a fost Paul Allen, un alt geniu al programării, cu care a cofondat Microsoft. 

Cu toate acestea, în 1982, când Allen a fost diagnosticat cu limfomul Hodgkin, el a renunțat temporar la Microsoft pentru a se concentra asupra tratamentului său. Relația dintre cei doi bărbați era în declin de ceva timp, dar la întoarcerea după boală, Allen a descoperit că Gates complota să-i dilueze acțiunile în companie. „Asta arată cine ești tu cu adevărat”, a exclamat supărat Allen după care a demisionat din Microsoft. El a descris înstrăinarea dintre ei ca fiind „ca o poveste de dragoste eșuată”.

Gates a recunoscut într-un interviu acordat revistei Playboy poate fi un personaj cu care este dificil de lucrat.

Unde s-a mutat Bill Gates după anunțarea divorțului

Gates și-a controlat întotdeauna cu atenție imaginea publică, în special în ultimii ani, când s-a concentrat pe Fundația Bill & Melinda Gates, considerată a fi cea mai mare fundație privată din lume, cu un fond de aproape 50 de miliarde de dolari. Are o echipă largă și plină de specialiști în relații publice și a participat la o serie Netflix în patru părți, Inside Bill’s Brain.

În tinerețe era destul de sălbatic, totuși, după de a devenit un adevărat vrăjitor al computerelor iar banii au început să curgă aceste lucruri au devenit un mijloc de a atrage atenția femeilor. Pe site-ul său, Gates povestește cum, în calitate de elev la școala de elită Lakeside din Seattle, și-a folosit abilitățile de programator pentru a rescrie orarele orelor de curs, modificând codul astfel încât să fie la cursuri cu „fete interesante”.

Potrivit unei biografii a lui James Wallace, în timpul celor doi ani ai lui Gates la Harvard, înainte de a renunța la școală pentru a înființa Microsoft, i-a plăcut să „frecventeze zona rău famată din Boston, cu spectacole porno, localuri de streaptease și prostituate”. În interviul său din revista Playboy din 1994, Gates a recunoscut că au existat „lucruri pe care le-am făcut înainte de vârsta de 25 de ani și pe care am ajuns să nu le mai fac ulterior”. „Ați luat vreodată LSD?” a fost Gates întrebat de revistă iar acesta a răspuns evaziv că: ”Tinerețea mea în care am făcut greșeli s-a încheiat cu mult timp în urmă”.

Gates a început să iasă cu Melinda French, angajată la Microsoft, în 1988. Potrivit lui Wallace, el s-a folosit de o cascadorie pe care o făcea frecvent la petreceri pentru a o cuceri pe Melinda. A sărit peste o masă ca să o atragă pe Melinda care era pasionată de alergare și excursii în aer liber.

Citește și: Bill Gates, prins pe picior greșit! Trebuie NEAPĂRAT să dea explicații

Cu toate acestea, chiar la începutul relației celor doi, Gates „și-a continuat obiceiurile mai puțin ortodoxe pentru o vreme, mai ales când era în afara orașului pentru afaceri”, scrie Wallace în Overdrive: Bill Gates and the Race to Control Cyberspace. El povestește cum Gates ar fi avut de multe ori relații cu jurnalistele care scriau despre Microsoft și industria tehnologiei.

„Industria computerelor nu are admiratoare precum cântăreții de rock” a spus Gates pentru Playboy. Totuși, Wallace susține că reporterii ziarelor l-au tratat pe Gates cu mănuși deoarece Microsoft le oferea pe tavă povești iar jurnaliștii nu voiau ca acest flux de informații să se termine. 

„De asemenea, nu au relatat despre petrecerile sălbatice în care președintele Microsoft le-ar fi organizat în casa lui din Seattle, pentru care Gates ar fi vizita unul dintre cluburile de noapte din Seattle de unde a angajat dansatoare să vină acasă la el și să înoate goale cu ​​prietenii săi în piscina interioară”, scrie Wallace.

Potrivit lui Wallace, Melinda era „perfect conștientă că Gates este afemeiat și, prin urmare, relația dintre ei a avut suișuri și coborâșuri. La un moment dat, s-au despărțit timp de aproape un an, pentru că Gates a refuzat să-și asume vreun angajament. ”

Înainte de a se căsători cu Melinda în 1994, Gates și-a sunat o fostă iubită, Ann Winblad, pentru a-i cere permisiunea. Perechea rămăsese apropiată după despărțirea din anul precedent. Winblad i-a dat binecuvântare, dar ea și Gates au continuat să petreacă  concedii împreună în fiecare an la un bungalou pe plajă din Carolina de Nord, unde Gates a spus că vor mini golf în timp ce discută despre biotehnologie”. Sau, după cum a spus Winblad: „Ne putem împărtăși gândurile despre lume și despre noi înșine”. Se spune că Melinda și-ar fi dat binecuvântarea pentru acest aranjament neobișnuit.

Gates a devenit faimos pentru donațiile sale enorme pentru cauze medicale, în special lupta împotriva malariei din Africa. În ultimele 18 luni, el a jucat, de asemenea, un rol cheie în lupta împotriva coronavirusului, cheltuind milioane pentru dezvoltarea vaccinului. Totuși, el nu se opune cheltuielilor mai frivole.

La vasta sa casă de pe malul apei din Medina, Washington, cunoscută în mass-media sub numele de Xanadu 2.0, nisipul reîmprospătat în mod regulat pentru plaja sa privată este transportat de pe insula St Lucia din Caraibe pe o barjă. El a cheltuit peste 30 de milioane de dolari pe picturi de Leonardo da Vinci și Winslow Homer. 

În ciuda faptului că este profund tulburat de schimbările climatice - a publicat recent o carte despre acest subiect, How to Avoid a Climate Disaster - Gates străbate lumea cu un avion privat. În 1994 s-a lăudat în Playboy că neavând un avion privat l-a ajutat să-l mențină normal. „Te poți obișnui cu astfel de lucruri și cred că e rău”, a spus el. „Te îndepărtează de experiențele normale într-un mod care este probabil debilitant”. Cu toate acestea, când a participat la conferința de la Paris privind schimbările climatice din 2015, Gates a zburat cu un avion privat. Se străduie să evite să conducă mașina prea des pentru că a fost arestat de două ori pentru că a condus fără permis, o dată în timp ce depășea viteza, cealaltă dată pentru că a trecut pe roșu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

BNR: Câţi bani au românii în depozitele bancare

Banca Naţională a României a publicat cifrele privind...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Florin Georgescu (BNR): Avem un capitalism semi-socialist

Asociaţii şi acţionarii companiilor au bani să le...

ANPC verifică magazinele online Temu și Shein

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor...

Directorul JPMorgan, vești bune despre economia americană

Anul trecut, banca pe care o conduce Jamie Damon, a...

Deturnare de ... aluminiu la Bursa Metalelor de la Londra

Nu a durat mult până când cineva a găsit o modalitate de...

Cum poate achiziționa China cipurile Nvidia interzise

Altfel spus, nimic nu este imposibil.

Curs valutar BNR. Una caldă, alta rece pentru leu

Curs valutar BNR, 23 aprilie 2023.

Șoferii pot achita Rovinieta pentru 10 zile prin SMS

O veste bună vine pentru șoferii care au nevoie de...

Adunarea generală a L’Oréal, „un start-up vechi de un secol”

Numărul unu mondial al produselor de frumusețe a...

Cum cad românii victime ale fraudelor online. Raport Revolut

Revolut prezintă primul său raport global despre...


pixel