Vine FURTUNA! Cod galben în zone din Moldova şi Munteniei
Autor: Delia Gheață pe 14 sep, 11:38 | Articole recomandate

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare meteo Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru cea mai mare parte a zonei montane, local în Moldova şi pe arii restrânse în nordul Munteniei, valabilă pe parcursul zilei de marţi.

Potrivit ANM, atenţionarea va intra în vigoare la ora 12:00 şi expiră la ora 22:00.

În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a zonei montane, local în Moldova şi pe arii restrânse în nordul Munteniei vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat grindină.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 20-25 l/mp şi izolat 30-40 l/mp.

"Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse şi în centrul, estul şi sudul ţării", precizează meteorologii. 

Tot în această dimineață, ANM a emis o avertizare meteo ANM de vreme severă imediată valabilă pentru astăzi, 14 septembrie 2021.

Potrivit meteorologilor, avertizarea meteo este valabilă în intervalul 12.00 - 22.00 şi se referă la o instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Citește și Avertizare meteo ANM de VREME SEVERĂ imediată

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a zonei montane, local în Moldova și pe arii restrânse în nordul Munteniei vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină.

"Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 20...25 l/mp și izolat 30...40 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în centrul, estul și sudul teritoriului", se arată în avertizarea emisă de ANM.


Articole recomandate Vezi toate articolele