Ministrul Energiei taie bonusurile pentru administratorii Electrica. Sume ameţitoare
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Odată ce va fi funcţională, această interconectare (4M MC cu Multi-Regional Coupling) va permite practic cuplarea pieţei spot din România la cele din Germania, Austria şi Polonia, prin acelaşi sistem în care funcţionează acum piaţa cuplată România-Ungaria
Odată ce va fi funcţională, această interconectare (4M MC cu Multi-Regional Coupling) va permite practic cuplarea pieţei spot din România la cele din Germania, Austria şi Polonia, prin acelaşi sistem în care funcţionează acum piaţa cuplată România-Ungaria-Cehia-Slovacia.
Ministrul Eonomiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a declarat vineri, la plecarea de la conferinţa Focus Energetic, că a participat joi, la întrunirea Consiliului de Administraţiei al Electrica şi s-a opus indemnizaţiilor de mii de euro ce urmau să fie votate pentru membrii consiliului.

"M-am dus pentru că mi se părea că acele clauze pe care vor să şi le pună nu aveau ce căuta acolo. Am spus, 3.680 de euro salariul brut indemnizaţie pentru cei din Consiliul de Administraţie plus 1.200 pe şedinţă mi se pare mult prea mult. Ca să mai iei încă 12 salarii pentru o clauză de neconcurenţialitate, că nu te mai duci la altă companie şi vrei şi o asigurare pe încă trei ani după ce ai plecat - toate acestea mi se par mult prea mult pentru o companie care totuşi nu are o anvergură regională sau multinaţională", a spus ministrul.

Ministrul Energiei a vorbit despre depozitele de gaze! Sunt pline, dar în zadar

Ministrul spune că diferenţa de remuneraţie este foarte mare faţă de alte companii de acelaşi fel.

"M-am uitat şi eu 3.600 de lei este o indemnizaţie la o altă companie similară pentru un consiliu de administraţie, deci o diferenţă foarte mare", a adăugat Virgil Popescu.

Acționarii Electrica au respins, în cadrul adunării generale de miercuri, acordarea bonusurilor propuse pentru conducerea companiei, la care a participat ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, fiind prima dată când un ministru participă la o ședință AGOA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel