Vladimir Putin s-a autoizolat! Poate e bolnav, nu doar precaut
Autor: Delia Gheață pe 14 sep, 13:01 | Articole recomandate

Care să fie oare adevărul?

Preşedintele rus Vladimir Putin a intrat în izolare după descoperirea de cazuri de COVID-19 printre persoanele care formează anturajul apropiat al liderului de la Kremlin, au anunțat surse oficiale de la Moscova.

"Din cauza unor cazuri identificate de coronavirus în anturajul său, Vladimir Putin trebuie să respecte un regim de autoizolare o anumită perioadă de timp", a precizat preşedinţia rusă într-un comunicat, anunţând că, din acest motiv, Putin nu va participa la un summit regional în Tadjikistan.

Putin a anunţat acest lucru într-o discuţie la telefon cu preşedintele tadjic Emomali Rahmon, potrivit RIA Novosti. Se ridică întrebarea de ce nu poate participa online, așa cum a făcut de nenumărate ori în ultimul timp cu alte întruniri, reuniuni, conferințe, etc. Inevitabil se ridică întrebarea: este doar izolare sau e boală curată? Evident că nu se va ști niciodată. Oricum, nu în viitorul apropiat.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a explicat că Vladimir Putin a intrat în contact cu persoane infectate cu visurul (care dintre variante nu se specifică), dar că "se simte foarte bine". Peskov a precizat că șeful statului a făcut un test pentru COVID-19, dar că nu s-a primit încă rezultatul.

De asemenea, deocamdată nu există informaţii cu privire la cât va sta Vladimir Putin în izolare. Cu o zi înainte, în timpul unei întâlniri cu paralimpicii ruşi, Vladimir Putin a declarat că mulţi din anturajul său au fost depistaţi cu noul tip de coronavirus, că lucrurile trebuie clarificate şi că, în opinia sa, el însuşi va intra probabil în carantină.

Liderul rus s-a vaccinat în primăvară cu Sputnik V. El a declarat de mai multe ori că anticorpii săi "se menţin la un nivel ridicat". În luna iulie, Peskov a relatat că persoanele care intră în contact cu Vladimir Putin respectă măsuri stricte. 


Articole recomandate Vezi toate articolele