Volkswagen, pe punctul de a depăși Tesla
Autor: Oana Pavelescu pe 06 sep, 14:16 | Auto

Fabrica Volkswagen Wolfsburg

Volkswagen AG este în măsură să o depășească pe Tesla Inc., atât în ​​ceea ce privește producția de mașini electrice, cât și dezvoltarea software-ului, a declarat președintele comitetului de conducere Bernd Osterloh pentru publicația Welt am Sonntag, citat de Bloomberg.

„Dacă Tesla înființează trei fabrici în care pot fi produse 300.000 până la 500.000 de mașini, atunci vorbim despre un număr de unități cuprinse între 900.000 și 1.5 milioane. Vrem să realizăm același lucru în 2023, probabil chiar mai devreme ”, a declarat Osterloh.

Platforma matricială cu acționare electrică modulară a VW oferă producătorului de automobile un avantaj „imens”, deoarece poate construi pe acesta orice vehicul de orice marcă, mai spune Osterloh.

Tesla, depășită de un competitor mai puțin cunoscut

Președintele comitetului de conducere se așteaptă, de asemenea, ca echipa de inginerie „Artemis” sub conducerea CEO-ului Audi, Markus Duesmann, să prindă din urmă avantajul tehnologic al Tesla.

Noua organizație pentru software auto, unde sunt pachetate toate operațiunile software ale producătorilor de automobile, este pasul potrivit în această direcție, este de părere Osterloh.

„Avantajul lor este că au deja software-ul în mașini și îl folosesc pentru a colecta date”, a spus el. Dar dacă vom introduce sistemul pe mașinile noastre, vom avea mult mai multe date într-un timp scurt”.

Te-ar putea interesa și...
Auto Vezi toate articolele