Volkswagen trebuie să despăgubească un client! Ce s-a întâmplat
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
VW: Producţia de baterii este o dificultate mai mare decât interdicţia UE privind motoarele cu combustie
VW: Producţia de baterii este o dificultate mai mare decât interdicţia UE privind motoarele cu combustie
Cea mai înalta instanţă de drept comun din Germania a condamnat luni producătorul auto Volkswagen să ramburseze, parţial, un client care a cumpărat un automobil echipat cu un motor diesel trucat, o decizie care ar putea stabili un precedent pentru alte mii de cazuri care au apărut în urma scandalului Dieselgate, informează AFP.

În replică, Volkswagen a anunţat într-un comunicat că va propune soluţii amiabile pentru a soluţiona o mare parte din cele 60.000 de proceduri individuale care sunt în prezent pe rol în Germania.

Punctul comun dintre Mercedes-AMG și Aston Martin

Herbert Gilbert, 65 de ani, un reclamant din landul Rhineland-Palatinate a încercat să obţină de la Volkswagen întreaga sumă de 31.500 de euro pe care el a plătit-o în 2014 pentru a achiziţiona un automobil second hand Volkswagen Sharan. Un an mai târziu, în luna septembrie 2015, a izbucnit scandalul Dieselgate după ce Volkswagen a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Prin echiparea automobilelor sale cu un software capabil să falsifice rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, Volkswagen a "înşelat cu bună ştiinţă şi sistematic, timp de mai mulţi ani, autorităţile, într-o optică de profitabilitate", a apreciat judecătorul Stephan Seiters. În aceste condiţii, cei care au cumpărat autovehicule implicate în scandalul Dieselgate au dreptul, în principiu, să primească despăgubiri, a decis cea mai înalta instanţă de drept comun din Germania.

Cu toate acestea, suma care trebuie plătită de Volkswagen motoriştilor germani depinde de kilometrajul maşinii, ceea ce înseamnă că est exclusă o rambursate integrală a preţului de achiziţie, a precizat Curtea Federală de Justiţie.

Această decizie deschide calea pentru alţi câţiva mii de deţinători de autovehicule Volkswagen din Germania să solicite la rândul lor despăgubiri.

În luna februarie a acestui an, Volkswagen AG a ajuns la un acord cu Federaţia Asociaţiilor de Consumatori din Germania (VZBV) şi a acceptat să plătească 830 de milioane de euro pentru a evita un proces colectiv. Cei 830 milioane de euro vor fi împărţiţi între cei aproximativ 260.000 de şoferi care au dat VW în judecată. Suma exactă va depinde de model şi de anul de fabricaţie al maşinii.

Anterior, Volkswagen a ajuns la înţelegeri în valoare de 25 de miliarde de dolari în SUA şi alte ţări. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel