Urmărește dezbaterea live

Vor crește pensiile în 2021? Elena Cristian: Pot să vă dau scris
Autor: Dana Mihai
Data actualizării:
Data publicării:
Elena Cristian
Elena Cristian
EXCLUSIV
Elena Cristian, redactor șef DCBusiness vorbește despre creșterea punctului de pensie în 2021 și ce îi așteaptă pe seniorii României.

"Scenariul majorării pensiilor anul acesta seamănă aproape în totalitate cu ceea ce s-a întâmplat anul trecut. Încă de la construcția bugetului, guvernanții (mulți dintre ei și acum pe scaune) s-au împărțit în tabere: unii au zis că vor majora punctul de pensie cum zice legea, adică cu 40%, alții că vor analiza și vor comunica. Să nu credeți că strategia a fost generată de vreun studiu sau de grija pentru cei peste 5 milioane de pensionari. NUUUU. A fost o strategie politică, gândită în laboratoarele de partid.Așa nu se crea o așteptare prea mare și aveau loc de întors la luarea deciziei. Iar finalul s-a vâzut: 40% s-a transformat în 14%.A câștigat tabăra numărul doi. Au pierdut pensionarii. Și au pierdut mult. "

Se va repeta scenariul în 2021. Elena Cristian spune că DA, dar în cu totul alți termeni. Mai exact, unii spun 8% în plus la punctul de pensie, alții 0%. Din păcate, se pare că, tot tabăra numărul 2 va câștiga. Jurnalista este sigură că actualul Guvern NU are capacitatea de a majora punctul de pensie în 2021.

Cu cât vor întârzia PENSIILE luna asta. Elena Cristian a EXPLICAT

"Acum e cam la fel: unii spun că va fi o creștere de 8% la punctul de pensie din septembrie, alții că se analizează. Eu pot să dau scris că punctul de pensie nu va fi majorat în 2021. Îmi pare rău să o spun, dar actualul Guvern nu are capacitatea de a aduce mai mulți bani la buget și nici empatia pentru milioanele de oameni care trăiesc cu 200-300 euro/lună. Previziunea mea este: fără majorări de pensii în 2021.", a explicat Elena Cristian.

Declarația analistului financiar vine în urma "promisiunilor" făcute de ministrului Muncii, Raluca Turcan, dar și de premierul Florin Cîțu.

"Despre creşteri vom vorbi când se va întâmpla, nu pot să fac speculaţii acum. Pensiile vor crește în cea mai bună formulă pentru întreaga economie, nu doar pentru anumite categorii.", a declarat Florin Cîțu.

Nici actualul ministru al Muncii nu a spus ceva CONCRET în privința pensiilor.

"Orice creștere trebuie să fie sustenabilă. Dacă ajungem să facem majorări artificiale, vom ajunge să facem rău tuturor oamenilor. Nu are nimeni interesul să dea cu o mână și să ia cu două", a spus Raluca Turcan.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...


pixel