Warren Buffett, PĂCĂLIT de o firmă germană! Cu sute de milioane
Autor: Simona Haiduc pe 21 mai, 12:14 | Mutarea zilei

Investitorul american a fost tras pe sfoară

Compania lui Warren Buffett, holdingul Berkshire Hathaway, a plătit de cinci ori mai mult pentru o afacere de familie specializată pe producția de oțel inoxidabil. Patronii firmei Wilhelm Schulz au înlocuit datele financiare ale întreprinderii lor cu altele și a falsificat documentele în photoshop.

Acum, șefii firmei germane se află sub anchetă, sub acuzația de înșelătorie, după ce a tras pe sfoară holdingul american Berkshire Hathaway, anunță publicația britanică The Guardian.

În februraie 2017, compania de investiții fondată și condusă de Warren Buffett, a cumpărat Wilhelm Schultz pentru 800 milioane de euro. După cum notează cotidianul britanic, este unul dintre puținele cazuri când unul dintre cei mai bogați oameni ai lumii și un renumit investitor, încheie o afacere cu un business de familie.

Dar, la câteva luni după achiziție, experții de la Berkshiare Hatyaway și-au dat seama că, deși toate actele păreau în ordine, ceva nu se lega și au pus la îndoială autentificatea datelor prezentate de firma germană. Dacă din cifre reieșea că este o întreprindere înfloritoare, în realitate Wilhelm Schultz se afla în pragul falimentului.

Citește și Miliardarii se relaxează. Unii cântă, alții zac în fața televizorului VIDEO

Firește, s-a apelat la justiție. În aprilie anul curent, Curtea de arbitraj din New York a ajuns la concluzi că firma germană i-a indus sistematic pe investitori în eroare. ”Cazul nu este încă închis, dar sunt suficiente dovezi care să demonstreze înșelătoria”, au spus judecătorii.

Potrivit ziarului economic german Handelsblatt, cele 47 de tranzacții comerciale înscrise în registrele companiei germane au fost inventate de la cap la coadă. Aceeași sursă a precizat că, în realizate întreprinderea nu valora mai mult de 157 milioane de euro, astfel că patronii Whilhem Shultz Group vor trebui, probabil, să restituie 643 milioane de euro. Depide de hotărârea finală a instațelor americane.

Te-ar putea interesa și...
Mutarea zilei Vezi toate articolele