Zeul Războiului, avionul cu care China își arată mușchii VIDEO
Autor: Oana Pavelescu pe 27 sep, 14:58 | Articole recomandate

Xian H-6K

Forțele aeriene chineze au lansat un videoclip care arată un atac simulat de o flotă de bombardiere H-6K asupra a ceea ce pare a fi baza forței aeriene Andersen de pe insula Guam din Pacificul.

Videoclipul a fost difuzat prin intermediul platformei chineze de socializare Weibo, în condițiile în care tensiunile continuă să crească în regiune între China și Statele Unite.

H-6K  sau „Zeul Războiului”

Videoclipul a fost lansat în urmă cu cîteva zilei pe contul Weibo al Forțelor Aeriene ale Armatei Populare de Eliberare. Momentul a coincis cu ziua în care au avut loc exerciții militare din apropierea Taiwanului, teritoriu despre care China pretinde ca fiind al său. Acest exercițiu al Chinei se crede a fi replica la o vizită recentă a unui înalt oficial al Departamentului de Stat SUA la Taipei.

Videoclipul forțelor aeriene din China are o durată de două minute și 15 secunde și, ironic poate, are o coloană sonoră dramatică de film de război în stil hollywoodian.

De fapt, așa cum relatează ABC News, videoclipul folosește chiar imagini preluate din filmele de la Hollywood - în special, filmul câștigător al premiului Oscar The Hurt Locker din 2008 și filmul de acțiune The Rock din 1996, cu Nicholas Cage și Sean Connery.

Invenție. Americanii învață să BOMBARDEZE altfel VIDEO

Videoclipul, care se numește „Zeul războiului H-6K merge la atac!”, arată bombardierele H-6K care decolează dintr-o bază aeriană din deșert. H-6K este cel mai recent model de bombardier H6 din China, care în sine se bazează pe Tu-16 din anii 50 ai epocii sovietice.

Creșterea tensiunilorÎn ceea ce pare a fi o provocare îndreptată către SUA, videoclipul forțelor aeriene din China arată și o vedere aeriană a bombardierelor care distrug o bază aeriană care arată exact ca Andersen Air Force Base, o bază americană de pe insula Guam din Pacific.

Descrierea videoclipului, tradusă de Reuters, spune: „suntem apărătorii securității aeriene a patriei; avem încrederea și capacitatea de a apăra întotdeauna securitatea cerului patriei”.

Videoclipul este fără îndoială un avertisment pentru SUA cu privire la potențiale dispute teritoriale care ar putea izbucni în regiuni precum Taiwan sau Marea Chinei de Sud.

 

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele